• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 16 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Manke achterpoot


JesseThePug

Beginnend
Lid
24 jan 2019
Berichten
25
Reacties
3
Het viel me op dat mijn dramacavia moeite heeft met z'n achterpoten (voornamelijk links) in bedwang te houden. Hij loopt nog wel maar lijkt soms niet genoeg kracht te hebben bij het neerkomen en komt hij wat scheef neer. Ook steekt deze knie wat meer "naar buiten" dan de andere kant. Belangrijke hint*

Afgelopen weekend was hij ook uit de kooi en niks aan de hand.

Afgelopen dinsdag nog naar de DA geweest voor een lopend probleem (gebit en kaakabcess). Vergt veel van hem en eten gaat extreem moeizaam.

Gebroken rug/poot kan ik bijna uitsluiten, aangezien hij al heel sloom is en in de kooi veelal stilzit. Tenzij ik tijdens het vasthouden voor de medicatie iets kapot heb gemaakt...

Uit de kom? Hoe kan je dat bekijken? Kan hij dan überhaupt nog wel lopen? Misschien gisteren gebeurt tijdens een kleine behandeling bij de DA?

Misschien verslapt door de aanhoudende complicaties? Misschien verminderd spiervermogen door veelvuldig stilzitten?

Komende woensdag sowieso ter controle, maar zonder verbetering is het afgelopen volgens de DA. En dan met dit nieuwe probleem schiet het al helemaal niet op... Ben bijna vaste klant daar.
 
Top