• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 17 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

luis!


Status
Niet open voor verdere reacties.

Sigrid

Gast
Nadat ik ontdekte dat Luca een paar korstjes rond de haarinplant heeft en Tarcil nakeek, ontdekte ik dat hij geen korstjes heeft, maar wel luis.. en bij verder onderzoek bleek Luca het ook te hebben.
Aangezien ik nog nooit eerder luis heb gehad bij mijn cavia's, ben ik op zoek naar wat ik het beste kan doen:
de dierenarts / dierenwinkel zijn natuurlijk dicht nu en ik heb maar twee pipetjes Beaphar Anti parasiet 150 meer in huis (ze zouden er allebei twee moeten).

- Wat helpt in jullie ervaringen goed? Ik lees iets over een spray van Beaphar waar mensen goede ervaringen mee hebben, en dat de pipetjes niet zouden werken?
- Ik heb nu alles waar ze op gelopen hebben in de was zitten, de kamer gestofzuigd, en begreep van internet dat ik dan ook het verblijf goed moet schoonmaken en ontsmetten (ook met een spray?) (dat gaat nu niet aangezien ik die nu niet in huis heb).
Moet ik nog meer doen buiten dat? Hoe zit het met de (stoffen) bank etc., waar ze ook wel eens even op zitten?

- Dan de oorzaak.. ik heb geen idee hoe ze hieraan komen. Luca is bij de dierenambulance preventief behandeld met Ivomec, en toen ik hem adopteerde meteen nagekeken door de dierenarts. Toen hij met Brammetje in één verblijf kwam, heb ik beide voor de zekerheid behandeld met Anti Parasiet 150 van Beaphar. Tot vandaag heb ik nooit luisjes bij ze gezien.
Kan het in de Cotton Care (katoenpluis) zitten die ik in het verblijf heb liggen als bodembedekker? Of in het hooi?
Ik zie zo geen beestjes in de zakken, maar twijfel of ik dan nu 'voor de zekerheid' alles weg moet gooien..?

Ervaringen zijn welkom!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top