• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 16 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Knuffelzeugje zilveragouti bont coronet (gld/nbr/Tiel)


Status
Niet open voor verdere reacties.

Caviastal Lothlórien

Gast


Lothlóriens Mairen is een jaar oud geworden op 10 april en niet zwanger geworden.
Ik heb geprobeerd Mairen te laten dekken door een solidagouti coronetbeer. Helaas zijn de solidagouti coronets bijna allemaal verminderd vruchtbaar en het is erg moeilijk om er nakomelingen van te krijgen. Mairen heeft haar hele vruchtbare tijd, maandenlang, bij eerst één en toen een andere solidbeer doorgebracht en is helaas niet drachtig geworden. Hoewel beide beren wel degelijk jongen verwekt hebben, hebben ook beide beren maandenlang zeugen bij zich gehad zonder die te dekken. Ook bewezen vruchtbare zeugen. Ga er daarom aub niet van uit dat Mairen onvruchtbaar is: er is een grote kans dat het dus echt aan de beren ligt.


Mairen zoekt dus een knuffelhuisje. Ze is te oud voor de fok van een eerste nest. Mocht ze tóch nog zwanger blijken in the nick of time (ze zit nu nog bij solidagouti bonte beer Soleil) dan mag je er uiteraard voor kiezen of je haar terugbrengt of dat je zelf van het nest geniet, maar dan is het nest voor mij, dat wel. Ik acht die kans echter niet groot....

Mairen kan meegenomen worden naar Tiel op de NCC-show 6 mei.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top