• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community.

Kln berichten september 2015


Status
Niet open voor verdere reacties.

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.268
Reacties
8.970
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
kln_tr.gif

Nieuwe tentoonstellingsseizoen
De periode van jongdierendagen is nu in volle gang en het nieuwe tentoonstellingsseizoen staat weer voor de deur. Na een mooie opfokperiode kunnen we binnenkort zien wat onze dieren “doen”.
Geniet vooral van die periode, maar denk ook aan de organisatoren van de shows. Die steken daar veel tijd en energie in. Ben bereid om een kostendekkende inschrijfprijs te betalen en dwing hen niet om naast het vele werk wat ze al doen, ook nog eens sponsors te moeten aflopen. Sponsors werven is prima, maar het moet geen bedelen worden. Dat is geen leuke klus en het verworven sponsorgeld moet aan de organisatoren toekomen om wat extra’s te doen en niet om het inschrijfgeld te compenseren.
Het KLN bestuur wenst u een ontzettend mooi tentoonstellingsseizoen toe, maar ook veel wijsheid, zodat u met verstand omgaat met deze mooie periode van onze hobby.

Bondsvergaderingen 2015-2016
De volgende vergaderingen zijn gepland:
31-10-2015: Raad van Advies van 09.30 tot 13.00 uur in De Arendshof te Putten
05-03-2016: Diertechnische Raad van 09.30 tot 12.30 uur in De Aker te Putten
05-03-2016: Raad van Advies van 13.30 tot 16.00 uur in De Aker te Putten
18-06-2016: Algemene Ledenvergadering van 10.00 tot 13.00 uur in De Aker te Putten

Beoordelingskaarten met KLN logo
Op de algemene ledenvergadering is besloten dat de beoordelingskaarten van de KLN diergroepen voorzien worden van het KLN logo i.p.v. het FB logo. Dat gaat in met dit tentoonstellingsseizoen 2015-2016.
De tentoonstellingsprogramma’s EW-Show en FinalTT zijn hierop al aangepast. Uiteraard moet u daarvoor wel uw programma nog updaten.

Tentoonstellingsprogramma FinalTT15
Naast de wijziging van de beoordelingskaarten voor de KLN diergroepen met het KLN logo, is het programma ook volledig aangepast aan de nieuwe beoordelingskaarten voor konijnen welke ook zijn herbenoemd.
FinalTT15 is geen update, het is een volledig nieuwe versie en wordt dus in een nieuwe map op uw computer geïnstalleerd. De oude versie blijft gewoon op de computer staan. U kunt dan nog wel uw oude shows en/of gegevens inlezen en gebruiken.
Ook de dierendatabase is aangepast. U kunt uw keuze maken uit een eigen dierendatabase of de dierendatabase van KLN, die regelmatig aangepast wordt. Als u kiest voor de dierendatabase van KLN, kunt u de hieraan gekoppelde nieuwe konijnenbeoordelingskaarten gebruiken. De oude konijnenbeoordelingskaarten moeten niet meer toegepast worden.
Verder zijn nog de volgende wijzigingen doorgevoerd:
- Bij Prijzen toekennen is het vakje kooi iets groter gemaakt, zodat ook kooien boven de 1000 goed zichtbaar zijn.
- Keurmeesterprijzen, vakje kooien ook vergroot
- Demo tabellen zijn aangepast naar FinalTT15
Op onze website houden wij de status van wijzigingen bij. U vindt die via Tentoonstellingen, TT-Software en dan zie je de FinalTT updates aan de rechter bovenzijde. De bovenste (2015) is FinalTT15
Houdt er rekening mee dat de update’s alleen werken als u minimaal beschikt over FinalTT9. Bent u nog gebruiker van een ouder pakket, dan kunt u nog FTT15 aanschaffen bij SnelSoft.
Download ook de handleiding!

Tijdig bestellen KLN bondsprijzen
Wij vragen met klem de prijzen voor uw tentoonstelling tijdig aan te vragen bij de beheerder van KLN bondsprijzen en jubileumspelden Co Korsuize, 06-16425565 of 0252-232209, e-mail: co.korsuize@kpnm
Het KLN prijzenschema is namelijk ingrijpend gewijzigd, zodat de bonds-, provinciale- en nationale shows zich daar tijdig op moeten voorbereiden.
De hoofdereprijzen op de twee bondsshows zijn gewijzigd in fraaie vanen. Verder gaan we nog uitgebreider door met medailles en rozetten voor de raswinnaars en is ook het prijzenpakket op provinciale en nationale shows uitgebreid. Tenslotte is de KLN 500 prijs vervangen door de KLN 400 prijs, waarbij het bedrag weliswaar verlaagd is van € 7,00 naar € 5,00, maar vaker uitgekeerd wordt, nu per 15 dieren i.p.v. 20. Daarbij is de verplichting aan de keurmeester vervallen om het beste dier van de keuring (per diergroep) altijd een KLN prijs toe te kennen. De KLN 400 prijs is nu helemaal ter vrije beschikking van de keurmeester. KLN wil met het nieuwe prijzensysteem in ieder geval het stapelen van prijzen zoveel mogelijk beperken.
Het prijzenschema kunt u vinden in het jaarboek van KLN over 2014 of in de Almanak 2015 op onze website onder tentoonstelling.

U-stickers
Met de fusie tussen de NKB met de NHDB zijn de U-stickers, die op landelijke en provinciale bondsshows gebruikelijk waren bij de veren, een stille dood gestorven.
De stikker werd over de beoordeling van de keurmeester geplakt, zodat er over de toekenning van de U geen discussie meer kon zijn. Deze sticker werd door de verenfokkers hogelijk gewaardeerd.
Bij de konijnen ligt dat totaal anders. Die hechten veel waarde aan de totstandkoming van een U middels de beoordeling voor de zeven posities.
De roep om deze sticker vanuit het verenkamp bleef klinken, zodat wij besloten hebben de sticker weer in ere te herstellen voor deze groep en zijn ze weer beschikbaar vanaf dit showseizoen.
Op bonds-, provinciale- en nationale shows kunnen ze nu in overleg met de HEP jury gebruikt worden en zijn te verkrijgen bij de leden van de standaardcommissie hoenders. Op de grote shows is er vast wel iemand van de standaardcommissie aanwezig.
Als eventueel later de haren toch willen aanhaken, dan is dat uiteraard geen probleem.

Nederlandse ingezetenen die alleen lid in het buitenland zijn
Op de ALV in juni jl. is nogmaals de vorig jaar aangenomen regel onder de loep genomen, waarin gesteld wordt dat Nederlandse ingezetenen een fokkersnummer van KLN of NBS moeten hebben om op een FB goedgekeurde show te mogen inzenden. De reglementaire tekst is weliswaar aangepast om beter aan te sluiten op de Europese regelgeving, maar de inhoud en doelstelling is niet veranderd.
Met ingang van dit showseizoen moeten Nederlandse ingezetenen dus een fokkersnummer van KLN of NBS hebben en indien zij dat niet hebben, moeten zij geweigerd worden op uw show.

Paren en koppels
De ALV heeft besloten het inzenden van paren helemaal af te schaffen en alleen nog het inzenden van koppels toe te staan voor oorspronkelijke watervogels.
Een koppel bestaat uit een mannelijke en vrouwelijke oorspronkelijke watervogel die als koppel vooral goed aan elkaar gewend moeten zijn. Die dieren worden als afzonderlijke dieren ingeschreven en voor de afzonderlijke dieren wordt afzonderlijk inschrijfgeld betaald. Op het inschrijfformulier vermeld de inschrijver bij de dieren “koppel”. De dieren worden dan in één kooi geplaatst, maar voor elk dier wordt een (separate) beoordelingskaart geschreven. De dieren dingen individueel mee naar het gebruikelijke prijzenschema voor die diergroep.

Oud keurmeester Jan Balder overleden
Op 21 juli jl. is oud konijnenkeurmeester Jan Balder op 86 jarige leeftijd overleden. Jan was Ridder in de Orde van Oranje Nassau en ook erelid van KLN vanwege de vele functies die hij bijzonder actief binnen onze organisaties bekleedde. Verder was hij o.a. ook medeoprichter van de Thriantaclub en Hulstlanderclub.

Productieve scharrelkip voor Afrika
Promovendi van de WUR (universiteit Wageningen) hebben met behulp van o.a. oude hoenderrassen een productieve scharrelkip voor Ethiopië ontwikkeld die ook voldoet aan de omstandigheden in dat land. Interessant is daarbij te vermelde dat deze ontwikkeling de aandacht heeft getrokken van de Bill & Melina Gates Foundation. Die instantie financiert via het project African Chicken Genetic Gains een fokkerijprogramma voor de ontwikkeling van een productieve scharrelkip voor Afrika die naast een goede bout ook meer eieren levert. Er wordt 15 miljoen geïnvesteerd om drieduizend huishoudens in drie Afrikaanse landen te ondersteunen. De door de promovendi ontwikkelde zogenoemde Ethiopische Horokip staat nu aan de basis van die bredere ontwikkeling.

Geri Glastra
Secretaris KLN
 

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.268
Reacties
8.970
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
Hallo @Ronald,

We hebben de status van dit topic veranderd naar gesloten omdat het al meer dan een jaar oud is. Voel je vrij een nieuwe topic over dit onderwerp te starten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Vergelijkbare onderwerpen
TS Titel Forum Reacties Datum
Ronald KLN berichten september 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Oktober 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Maart 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten December 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald Bericht van de KLN betreffende de vogelgriep KLN Bondsberichten 6
Ronald KLN berichten November 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Juni 2014 KLN Bondsberichten 1

Vergelijkbare onderwerpen

Top