• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community met alleen sponsor advertenties.

KLN berichten oktober 2015


Status
Niet open voor verdere reacties.

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.595
Reacties
9.017
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
kln_tr.gif

EE show in Metz overstijgt voor KLN de editie Leipzig 2012
Met de inzending van de KLN dieren naar Metz prolongeren we ruim de KLN inzending naar Leipzig in 2012. Toen 830 dieren (plus 370 van de NBS) en nu 860 KLN dieren. Met 156 konijnen, 155 hoenders, 384 krielen, 113 sier en watervogels, 8 vogels en 44 cavia’s maakt KLN ook nu weer een beste beurt.
We weten dat velen nu al een bezoek aan de EE show gepland hebben, maar wellicht gaan nog veel meer Nederlanders er op eigen houtje naar toe. Zelfs een eendaagse reis behoort gezien de afstand goed tot de mogelijkheden als je vroeg opstaan geen probleem vindt.
Er zal weer een Nederlandse stand komen, die we als een soort Holland House inrichten en waar de inzenders hun catalogus en prijzen kunnen ophalen. Ook kunnen de Nederlanders er even aanwippen voor een hapje en een drankje. De inzenders zien we op 9 november in Ede waar ze hun dieren kunnen afleveren.
Het gaat weer een spektakel worden, wat u niet mag missen.

Calamiteitenplan HPAI tussen KLN en NVWA
Gelukkig zijn de meesten van u de HPAI perikelen van vorig jaar al weer vergeten en starten met veel enthousiasme het nieuwe tentoonstellingsseizoen. Met frisse moed gaan we er weer van genieten, ofschoon we steeds alert moeten blijven om de kans op besmetting zo veel mogelijk te beperken.
KLN heeft eind december 2014 met de NVWA een calamiteitenplan vastgelegd, waaruit gehandeld zal worden bij een HPAI uitbraak direct voor of tijdens een tentoonstelling. We onderkennen vier verschillende situaties:
- HPAI (A): waarbij de uitbraak in een andere landelijke regio ligt, dan die waarin de TT wordt gehouden;
- HPAI (B): uitbraak waarbij de TT buiten het 10 km toezichtgebied in de betreffende landelijke regio ligt;
- HPAI (C): uitbraak waarbij de TT binnen het 10 km toezichtgebied ligt;
- HPAI (D): uitbraak op de Tentoonstelling;
De HPAI (D) is de meest heftige en ook de HPAI (C) heeft duidelijke gevolgen, ofschoon een uitbraak op een tentoonstelling zo goed als uitgesloten is. Voor de vier gevallen zijn basisregels omschreven, gebaseerd op het moment dat er een HPAI melding komt (voor of tijdens de tentoonstelling). De regels voor open tentoonstellingen zijn zwaarder dan die voor verenigingstentoonstellingen, omdat de inzenders op een verenigingstentoonstelling niet ver naar huis hoeven te reizen. Die regels kunnen echter wijzigen door strategische maatregelen, ingegeven door de betrokken virologen van de overheid. Als drastische maatregelen nodig zijn, worden één of meer veterinaire adviseurs van KLN ingezet om samen met de NVWA te zoeken naar een best practice oplossing. Deze dierenartsen zijn Harry Arts, Sible Westendorp en Janny Hermans.
In geval van ingewikkelde procedures zal KLN extra steun vragen van de Gedelegeerden.
De gecontracteerde dierenarts voor de tentoonstelling wordt geacht extra goed te letten op mogelijke HPAI besmettingen. Is er een verdachte besmetting, dan moet de tentoonstellingsorganisatie met de gecontracteerde dierenarts de NVWA inschakelen voor verder onderzoek. Maar nogmaals, de kans dat de besmetting op een tentoonstelling geconstateerd wordt, is zeer ingrijpend maar bijzonder klein.
Bij HPAI uitbraken net voor of tijdens uw show, wordt u verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen met de secretaris van KLN en b.g.g. met de voorzitter. Zij zullen de coördinatie met de NVWA opstarten en zo nodig een veterinair adviseur van KLN inschakelen.
Voor het overige moet u de media in de gaten houden en voor specifieke mededelingen over onze hobby regelmatig de website van KLN raadplegen.

Ringen bestellen 2015 en 2016
Alle ringenbestellingen die tot 1 december binnenkomen bij het ringenbureau, worden met kalenderjaar 2015 geleverd (voor zover nog voorradig). Er worden geen ringen van 2015 meer bijbesteld.
Bestellingen voor ringen met kalenderjaar 2016 kunnen vanaf 15 december 2015 worden ingevoerd in DigiRing en worden uitgeleverd vanaf 15 januari 2016.
Wacht niet met bestellen tot u de ringen nodig heeft! Houd rekening met de levertijd, die in drukke periodes tot twee weken kan oplopen.

Tweede ring Herve/Mergellandhoen
In de algemene ledenvergadering 2015 van KLN is het voorstel aangenomen dat speciaalclubs een verzoek kunnen indienen tot acceptatie van een tweede zogenoemde stamboekring voor stamboekhoenders.
Het Genootschap van het Herve/Mergellandhoen heeft dat verzoek gedaan. Zij voldoen aan de gestelde criteria, zodat het KLN bestuur heeft besloten dit ras dispensatie te verlenen voor het dragen van een tweede ring met het opschrift Mergellandhoen/volgnummer. Deze dispensatie gaat in op 1 oktober 2015 en eindigt op 1 oktober 2016, maar wordt in principe stilzwijgend verlengd.

Hokidee in het Pluimveemuseum
In het Pluimveemuseum te Barneveld is een openfronthok geplaatst dat op zich al een mooi voorbeeld is voor een hoender/dwerghoenderhok, maar tevens de nodige ideeën herbergt van attributen voor een kippenhok. Dit Hokidee is tot stand gekomen door samenwerking tussen KLN, het Pluimveemuseum, Gallinova en de Nederlandse Hoenderclub (NHC). De creatieve denktank achter dit projectje was Piet Kroon en vier leden van Gallinova hebben er een prachtig stukje vakwerk van gemaakt.
Heeft u ook goede ideeën voor de inrichting van een kippenhok of verdere toebehoren, Joop Hageman ging u al voor en leverde twee bijzondere ideeën.
De speciale uitgave van Ons Hoenderblad over ideeën voor een kippenhok kunt u vinden op onze website onder Digitale boeken.
Een bezoek aan het Pluimveemuseum is ook om vele andere redenen zeer de moeite waard.

Aanmelden tentoonstelling voor TT seizoen 2016-2017
Verenigingen moeten voor 1 november 2015 via hun provinciale afdeling (PA) hun tentoonstelling voor het showseizoen 2016-2017 aanmelden. De PA stuurt de aanvragen met beoordeling uiterlijk 15 november door naar het FB. Verenigingen die hun show te laat aanmelden, worden door het FB extra aangeslagen voor € 10,00.
Het aanmeldformulier en de verdere procedure vindt u op onze website onder Tentoonstelling en Tentoonstellingsaanvraag.

Keurmeester Henk Geerts gestopt
A keurmeester hoenders, dwerghoenders en keurmeester Serama’s Henk Geerts uit Nieuwleusen stopt na een lange carrière van 38 jaar op 1 januari 2016 met keuren. Hij maakte ook ca. 15 jaar deel uit van de examencommissie voor hoenderkeurmeesters, waar hij zowel bij de kandidaten maar ook zijn collega’s zeer gewaardeerd werd. KLN is Henk Geerts bijzonder veel dank verschuldigd.

Geri Glastra
Secretaris

Examens keurmeesters pelsdieren
Het praktisch examen konijnenkeurmeesters op de Noordshow te Assen is op donderdag 7 en vrijdag 8 januari 2016.
Let op de nieuwe locatie: TT Hallen De Haar 11 9405 TE ASSEN
Het tweede praktisch examen, nu voor konijnen- én caviakeurmeesters is op de Championshow te Nieuwegein op vrijdag 22 januari 2016.
Het praktisch examen voor keurmeesters kleine knagers is ook op de Championshow te Nieuwegein op zaterdag 23 januari 2016,
Alle praktische examens vangen om 8.30 uur aan.
Voor de praktijkexamens in januari 2016 moeten de kandidaten zelf voor een degelijke weegschaal zorgdragen.

Het eerstvolgende theorie-examen voor konijnen, cavia’s en kleine knagers is op zaterdag 9 april 2016 in gebouw De Bron, Vogelplein 1 te Amersfoort. Aanvang 9.00 uur.
U kunt zich tot uiterlijk 1 maart 2016 schriftelijk opgeven voor deze theorie-examens bij de secretaris examencommissie pelsdieren.
Ook moeten dan de verschuldigde examenkosten bij de penningmeester van de KLN zijn voldaan.

Tonnie Oomen
Secretaris Examencommissie Pelsdieren
 

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.595
Reacties
9.017
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Je moet eerst inloggen of je registreren om dit antwoord te kunnen bekijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Vergelijkbare onderwerpen
TS Titel Forum Reacties Datum
Ronald KLN berichten oktober 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Oktober 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2013 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Maart 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald Kln berichten september 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten December 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald Bericht van de KLN betreffende de vogelgriep KLN Bondsberichten 6
Ronald KLN berichten November 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2014 KLN Bondsberichten 1

Vergelijkbare onderwerpen

Top