• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community.

KLN berichten november 2015


Status
Niet open voor verdere reacties.

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.268
Reacties
8.970
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
kln_tr.gif

Bezoek aan de EE show in Metz
Deze Europashow is zo dicht bij dat een bezoek brengen in één dag mogelijk is, zeker als je niet alleen gaat en de bestuurders elkaar kunnen afwisselen. Zaterdag 14 november is de meest geschikte dag qua verkeer en openingstijden. De show is dan van 08.00 – 18.00 uur geopend.
Op de show zijn zo’n 40.000 dieren. Die 20 km kooien kun je niet in een dag bekijken, maar als je via de catalogus keuzes maakt, kun je veel van je gading zien.

Op de show heeft KLN samen met de NBS en NBvV een landenstand. Bij dit Holland House kunnen inzenders hun prijzen en catalogus ophalen en u kunt daar ook met de meeste vragen over de show terecht. Ook zal het Holland House een gezellig ontmoetingspunt zijn.

KLN logo op beoordelingskaarten
Vanaf dit tentoonstellingsseizoen moeten de beoordelingskaarten van de KLN diergroepen voorzien zijn van het KLN logo. Echter de voorbedrukte beoordelingskaarten met het FB logo kunt u gewoon opmaken. Ook de materieeldienst van KLN maakt eerst de oude kaarten op.
Beoordelingskaarten die via de TT-programma’s EW-show en FTT afgedrukt worden, zijn al aangepast met KLN logo, mits u werkt met de laatste update. Voor het geval u dat nog niet gedaan heeft of niet wist hoe u moet updaten, u kunt de laatste update van EW show downloaden van de website van EW-show en die van FTT van de website van KLN.

Inleveren tatoeëerlijsten
Alle verenigingen die konijnen tatoeëren moeten minimaal eenmaal per kwartaal de tatoeëerlijsten naar het merkenbureau opsturen, ook als u in die periode geen konijnen tatoeëert (Adres: mevr. L. de Gooijer-Pranger, Floresstraat 7, 1521 BD Wormerveer,
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">merkenregistratie@kleindierliefhebbers.nl.
Heeft u als vereniging geen konijnenfokkers, meldt dit dan even aan het merkenbureau. Verenigingen zijn overigens verplicht om konijnen te merken als de leden dat verlangen (zie Richtlijn Merkenbureau). De vereniging moet aan het Merkenbureau melden wie tatoeëerder is.
Verenigingen ontvangen geen KLN prijzengeld als de merken van de winnende dieren niet zijn geregistreerd.

Nogmaals KLN 400 prijs
Het is verrassend hoe goed de meeste tentoonstellingssecretarissen de nieuwe KLN 400 prijs netjes hebben overgenomen in het vraagprogramma. Chapeau! Alleen het uitrekenen gaat nog niet helemaal goed. U rekent nu per 15 dieren i.p.v. voorheen 20 één KLN 400 prijs van € 5 i.p.v. voorheen € 7. Dat houd ook in dat u naar boven moet afronden vanaf 8 dieren i.p.v. in het verleden 11. In elke diergroep moet dus ook vanaf 8 dieren een KLN 400 prijs vallen.
Keurmeesters moeten weten dat de KLN 400-prijzen die zij te verdelen krijgen, nu geheel ter vrije beschikking zijn. Dus uw beste dier hoeft niet meer een KLN 400 prijs te krijgen. De prijs is nu helemaal bedoelt voor dieren die nog geen andere prijs hebben ontvangen en hopen zo ook wat minder te stapelen.

Welke vereniging gebruikt nog kooien 50 x 65?
In de kooienlijst staan nog kooien met de afmetingen 50x65x50 cm (BxLxH) en worden in die lijst met 50x65 aangegeven. Dit zijn oude kooimaten zijn in de kooienlijst opgenomen, omdat er indertijd diverse verenigingen waren, die deze kooimaten nog in hun materieelbestand hadden. Eigenlijk willen we die kooien niet meer, zeker niet voor de grootste rassen.
Waarschijnlijk zijn er nog maar weinig kooien van die maat in omloop. In dat geval willen we helemaal naar de maat 65 (65x65x65) en eventueel de 50x65 nog een tijdje toestaan voor de wat kleinere grote konijnenrassen.
Wij verzoeken de verenigingen ons uiterlijk 1 januari a.s. te melden hoeveel kooien 50x65 zij nog hebben. Dan kunnen we daar ons beleid op afstemmen.

Geen minimaal aantal punten voor de Vrije klasse
In het KLN prijzenschema (zie Almanak 2015 of jaarboek KLN over 2014) is aangegeven dat alleen dieren met 94 punten en hoger in aanmerking komen voor KLN prijzen. Voor de vrije klasse geldt dat echter niet. Daar is geen minimum aantal punten (van 1-10) vereist. Wel het minimum aantal ingezonden dieren in de betreffende diergroep en per ras, e.e.a. zoals aangegeven in het prijzenschema.

Noordshow
De Noordshow (7 t/m 9 januari 2016) is traditiegetrouw de KLN bondsshow voor de “veren”. De verhuizing vorige keer van Zuidlaren naar de TT-hal in Assen bleek een geweldige move te zijn. Wie dat nog niet meegemaakt heeft, moet zeker inzenden of op zijn minst de show bezoeken! Geweldig, alle diergroepen in één hal, die bovendien uitstekend verlicht is. Ook mag u weer rekening houden de nodige standhouders.
De organisatie is na een jaar ervaring en voorbereiding nu ook beter toegesneden op de nieuwe locatie. Vorige keer moest het roer binnen nog geen half jaar helemaal om! In de evaluatie van de vorige editie is dat allemaal getackeld.
De geruchten over asielzoekers in de hal zijn juist, maar dat is maar van tijdelijke aard. De lopende afspraken over dit evenement en ook andere, worden gestand gedaan.
De afrit in de A28 klaar, zodat u nu in een wip op het parkeerterrein staat.
De showorganisatie maakt zich op voor de komende editie. Nu uw dieren nog!
Heeft u geen vraagprogramma, kijk dan op de website van de Noordshow. U kunt de organisatie ook volgen op facebook en twitter.

Championshow
Wat bij de Noordshow geld voor de “veren”, geld idem dito met een sterretje voor de Championshow voor de “haren” in Nieuwegein. Daar wordt dus de andere KLN bondsshow gehouden, samen met de NBS bondsshow. Ook deze show is op haar gebied de grootste kleindierenshow van Nederland met de nadruk op pelsdieren en sierduiven, maar ook de hoenders ontbreken daar zeker niet.
De show wordt van 21 t/m 23 januari 2016 gehouden in de Beursfabriek (voorheen Home Box) te Nieuwegein.
Een topper op deze show is de 75 jarige jubileumtentoonstelling van de Nederlandse Polen en Kleurdwergenclub, waarbij de NPKC streeft naar zo’n 750 kleurdwergen! Voor nieuwe creaties is er weer de “de Spiegel van de Fokkerij”. Het publiek is welkom tijdens de keurdag evenals de tomenkeuring op vrijdag en de eendaagse keuring van kleine knagers. Nieuw is op zaterdag de Internationale hanenkraaiwedstrijd.
Ook hier kunt u voor een vraagprogramma terecht op de website van de Championshow en u kunt de show ook volgen via facebook.

Geri Glastra
Secretaris

Subsidie voor PR doeleinden
PR activiteiten van plaatselijke verenigingen, speciaalclubs of activiteiten met regionale of landelijke uitstraling en die uitvoering geven aan de doelstellingen van Kleindier Liefhebbers Nederland zijn belangrijk voor de liefhebberij. Voor het ontwikkelen van deze activiteiten is dan ook ondersteuning mogelijk door middel van een gedeeltelijke subsidie.
De subsidie wordt gegeven voor gedeeltelijke dekking van bepaalde ontwikkelingskosten.
De kosten waarvoor subsidie wordt gegeven, moeten verband houden met het ontwikkelen van promotieactiviteiten in de ruimste zin van het woord. Het dient wel te gaan om het creëren van activiteiten, waarmee onze liefhebberij op een positieve wijze aan het grote publiek kenbaar wordt gemaakt.
Het logo van KLN dient wel duidelijk en herkenbaar in beeld gebracht te worden op of in uw promotiematerialen zoals flyers en banners bijvoorbeeld. Op verzoek kunnen wij u het juiste logo voor drukwerk of banners toesturen. Het aanvragen van het KLN promotiepakket ter ondersteuning van uw activiteit is ook altijd mogelijk.

Promotiepakketten voor verenigingen en speciaalclubs.
Er is weer nieuw KLN promotiepakket voorradig. Regelmatig zullen wij nieuwe promotiematerialen ontwikkelen. Het promotiepakket zal dus gedurende de komende jaren regelmatig nieuwe dingen bevatten. Op die manier houden we het materiaal altijd fris en modern. Bij het pakket vindt u ook een checklist en algemene informatie.
Heeft u eventueel suggesties over de inhoud van het pakket, dan horen wij dat graag!

Tip: op onze website vindt u ook het ideeënboek van Piet kroon. In dit digitale boek vindt u tips over promotieactiviteiten en handige weetjes. U vindt het Ideeënboek digitaal op onze website onder Verenigingsinfo en dan Digitale boeken.

Rolinka Snijders
Portefeuillehouder PR en Jeugdzaken
 

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.268
Reacties
8.970
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
Hallo @Ronald,

We hebben de status van dit topic veranderd naar gesloten omdat het al meer dan een jaar oud is. Voel je vrij een nieuwe topic over dit onderwerp te starten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Vergelijkbare onderwerpen
TS Titel Forum Reacties Datum
Ronald KLN berichten november 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten November 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2013 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Oktober 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Maart 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald Kln berichten september 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten December 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald Bericht van de KLN betreffende de vogelgriep KLN Bondsberichten 6
Ronald KLN berichten oktober 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2014 KLN Bondsberichten 1

Vergelijkbare onderwerpen

Top