• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community.

KLN berichten Maart 2016


Status
Niet open voor verdere reacties.

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.268
Reacties
8.970
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
kln_tr.gif

Champion Show bedankt!
Of het nooit anders is geweest, is voor velen de Champion Show nu dé bondsshow voor pelsdieren en sierduiven, ook al herinnert de opening nog duidelijk aan zijn illustere voorgangers Ornithophilia en Avicultura.
Het was weer een mooie en gezellige show met zelfs wat meer dieren, iets wat niet gold voor elke show en zeker niet dit tentoonstellingsseizoen. Vanaf de fraai versierde entree vond je via de loop langs de vele stands snel je weg naar je favoriete rassen. Er was overal wel wat te doen en ook het cateringplein was weer prima verzorgd.

Bouwen en onderhouden internetpagina
Tegenwoordig heeft elke verenigingssecretaris een e-mailadres, Praktisch alle speciaalclubs en grofweg vijftig procent van de plaatselijke verenigingen hebben ook een website. De ene website wordt beter actueel gehouden dan de andere. Dat ligt ook aan de omgeving (het programma) waarin de website is “gebouwd”. Soms zijn ze gebouwd in een omgeving, waarin het nogal omslachtig is om informatie te actualiseren of toe te voegen en dan komt het er niet van.
Regelmatig benaderen ons zakelijke aanbieders die websites kunnen bouwen, maar we weten dat ook diverse leden van KLN hobbymatig websites bouwen en dus goedkoper kunnen zijn.
Wellicht lopen diverse verenigingen al langer met de gedachte rond om ook een website te (laten) bouwen of verzuchten ze onder de niet gebruikersvriendelijke huidige websiteomgeving.
Laat ons uw wensen weten en wij gaan kijken welke bouwers het beste bij onze verenigingen passen. Geef door of u al een website heeft of niet, wilt u een gebruikersvriendelijkere omgeving, denkt u aan eenvoudige of uitgebreide informatie op uw website, gaat u die zelf onderhouden of wilt u dat uitbesteden en tenslotte, wat mag het maximaal kosten.

Bijdrukken hoenderstandaards
De hoender standaard was uitverkocht en werd bijgedrukt. Dat heeft (te) veel tijd gekost, doordat de oude bestanden ingeladen zijn in een nieuw modern opmaakprogramma. Daardoor werden veel opmaakcodes niet overgenomen en hadden we te maken met het weggevallen delen van tekeningen en teksten, vetgedrukte teksten waren niet meer vet, paginanummers klopten niet meer en ga zo maar door. Met veel inspanning is dat nu voor elkaar en ligt een complete druk versie 2014 klaar, waarin tevens alle wijzigingen tot voorjaar 2014 zijn verwerkt. Begin mei a.s. komen de wijzigingsbladen 2016 uit. Dat lijkt omslachtig, maar is nodig om de houders van de vorige druk met aanvullingen tot en met 2014 ook te kunnen bedienen.

Speciaalclubs en opleiding/bijscholing keurmeesters
Speciaalclubs organiseren wel eens een dag voor keurmeesters. Sommige doen dat structureel jaarlijks of om de zoveel jaar. Het merendeel doet dat echter niet of maar af en toe.
Het LOH, de commissie Leergroep Opleiding Hoenderkeurmeesters wil dat nu omdraaien. Zij willen samen met de speciaalclubs volgens schema opleidingsdagen gaan organiseren. Op de vergadering van de Diertechnische Raad is daar uitleg over gegeven. Speciaalclubs die niet aanwezig konden zijn, zullen t.z.t. hierover geïnformeerd en benaderd worden.

Afronding Metz
De afronding van Metz heeft zeldzaam lang geduurd. Geen informatie over de Europameisters pluimvee en de verkochte dieren. Ook het prijzen en verkoopgeld kwam maar niet. Na de show is de organisatie naar huis gegaan en hebben toen het mes in het varken laten steken. Mails en (buitenlandse) telefoons werden niet meer beantwoord. Het rekenwerk is uiteindelijk door de Entente gedaan en ook de EE voorzitter moest er aan te pas komen om de Fransen er toe te bewegen het geld, waar wij recht op hadden, over te maken. Het fikse bedrag wat we nog tegoed hadden, is nu gelukkig binnen. Of we de Fransen zover kunnen bewegen, zodat overleg over fouten nog mogelijk is, is nog maar de vraag.
Al met al was de show zo slecht nog niet, alleen de communicatie en de afronding maakte ons soms radeloos.

Wanneer is onze hobby bedrijfsmatig?
Wij krijgen nog regelmatig de vraag of onze hobby bedrijfsmatig is en of daarvoor een gecertificeerde opleiding noodzakelijk is.
KLN is stellig van mening dat dit in het algemeen voor onze leden niet het geval is. Bedrijfsmatig handelen is als er sprake is van een onderneming, dus een bedrijf met geldelijk gewin als doel. Wij hebben daar in een gezamenlijk schrijven met de NBvV ook zo over gecorrespondeerd met het ministerie.
Tentoonstellingen en eventuele markten moeten ook zo ingericht worden, dat er geen sprake is van geldelijk gewin, ook niet door één bedrijfsmatige aanbieder. Dat is overigens met de belachelijk lage prijzen, die onze fokkers voor hoenders en konijnen rekenen ook niet zo moeilijk.

Keurmeester B.W. Dop gestopt
Per 1 februari jl. is C-keurmeester Bé Dop uit Zevenhuizen gestopt met keuren. Hij was keurmeester sinds 1993. Het KLN bestuur is Bé erkentelijk voor zijn inzet gedurende deze lange staat van dienst.

Geri Glastra
Secretaris

Kosten opleiding en examens keurmeesters
Met ingang van het nieuwe opleidingsjaar voor keurmeester zijn de tarieven gewijzigd. Ook behoren hiermee de verschillen die er waren tussen de “haren” en de “veren” tot het verleden.
De opleidingskosten zijn:
Kosten opleiding keurmeester incl. leerboek €. 70,00 per jaar,
Examenkosten (theorie en praktisch gezamenlijk) €. 60,00
Kosten een Expertdag, Praktijkdag of Technische dag per dag of dagdeel €. 15,00

Geurt Rosenboom
Penningmeester

KLN promotieplein Noordshow 2016
Zoals gebruikelijk vertegenwoordigen de speciaalclubs voor hoenders en dwerghoenders zich op het promotieplein van Kleindier Liefhebbers Nederland. Op dit druk bezochte plein in het midden van de hal gaven 26 speciaalclubs informatie over hun rassen aan vele geïnteresseerde bezoekers en diverse club konden dan ook weer een aantal nieuwe leden noteren. Helaas kunnen enkele speciaalclubs niet de nodige bemensing mobiliseren om drie dagen achter elkaar akte de préséance te geven. Misschien is het in overleg met een bevriende speciaalclub van een verwant ras mogelijk om samen een stand te bemensen, zodat ook zij zich kunnen presenteren. Waar een wil is een weg lijkt mij en overleg met de fokkende leden biedt misschien perspectief. Veel leden lopen ook hele dagen rond op de show, en kunnen best een paar uur de stand kunnen bemensen.
Gezien de vele positieve reacties van alle aanwezige speciaalclubs wil het KLN bestuur doorgaan op de ingeslagen weg.

KLN workshop startende hoenderfokkers
Op 21 maart 2015 werd door Kleindier Liefhebbers Nederland een cursus beginnende hoenderfokker gehouden in vergadercentrum De Aker te Putten. Ruim 35 cursisten hadden zich aangemeld en tijdens deze scholingsdag werden ze uitvoerig voorgelicht door de aanwezige docenten over huisvesting, aanschaf dieren, fokken en opfok en conditioneren en showen van dieren zodat de beginnende hoenderfokkers beter voorbereid zijn op hetgeen in onze hobby op hen afkomt.
Alle cursisten hebben deze dag als zeer bijzonder ervaren en de meesten maakten ook graag gebruik van de mogelijkheid een praktijkochtend op de Noordshow bij te wonen. Zij wilden ook wat meer weten van onze tentoonstellingen en de beoordelingen door de keurmeesters, om zo meer te weten te komen over waar allemaal op gelet wordt bij een keuring en hoe de dieren beoordeeld worden.
In overleg met de Noordshow werden de cursisten op de zaterdag 9 januari jl. uitgenodigd op de slotdag van hun 37e Nationale Bondstentoonstelling in Assen. Helaas waren door de slechte weersomstandigheden en een paar dagen code rood en oranje niet alle cursisten aanwezig. Twintig cursisten meldde zich present en na een inleidend praatje werden ze ingedeeld in vier groepen bij de keurmeesters Albada, Glastra, van Pijkeren en Visser. Die waren uiteraard al op de hoogte van de rassen van de cursisten. Tijdens de rondleiding langs de dieren werden de plus en min punten uitvoerig besproken, wat alle cursisten uitermate op prijs stelden. Na een rondgang langs de kooien werd deze cursus afgesloten met een certificaat van deelneming. De cursisten waren goed te spreken deze workshop, waarvan de theoriedag al werd afgesloten met lesje conditioneren.
Mocht U geïnteresseerd zijn in het leerboek, dan kunt u dat downloaden op onze website onder Verenigingsinfo en Digitale Boeken.

Jan Renes
Standaardaangelegenheden, Kwaliteitszorg en ondersteuning shows
 

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.268
Reacties
8.970
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
Hallo @Ronald,

We hebben de status van dit topic veranderd naar gesloten omdat het al meer dan een jaar oud is. Voel je vrij een nieuwe topic over dit onderwerp te starten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Vergelijkbare onderwerpen
TS Titel Forum Reacties Datum
Ronald KLN berichten maart 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Maart 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Oktober 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald Kln berichten september 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten December 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald Bericht van de KLN betreffende de vogelgriep KLN Bondsberichten 6
Ronald KLN berichten November 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2014 KLN Bondsberichten 1

Vergelijkbare onderwerpen

Top