• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community.

KLN berichten juni 2015


Status
Niet open voor verdere reacties.

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.268
Reacties
8.970
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
kln_tr.gif

Europashow Metz (attentie, attentie!)

Tegen de tijd dat dit nummer van Kleindier Magazine bij u in de brievenbus valt, heeft de Entente jaarvergadering in Metz plaatsgevonden en beschikken wij waarschijnlijk over de zogenoemde Meldebogen. Daarin zijn de voorwaarden vastgelegd voor het showen en u kunt met deze formulieren inschrijven voor de show. Een soort vraagprogrammatje dus, echter zonder de te winnen prijzen. Dat zijn er overigens heel wat.

Dan is ook de uiterste inschrijfdatum bekend en hopelijk ook de veterinaire voorwaarden. Dat zal voor Nederland zo rond half augustus zijn.
We hebben het idee dat geïnteresseerden nog een beetje afwachten met reageren, maar de hotels in en rond Metz lopen snel vol en het is ook zo half augustus.
Wij zijn bijvoorbeeld al vanaf begin maart bezig met het organiseren van een busreis, maar dat lukt nu al niet meer dicht bij het Expocenter. We hebben nog samen met de Nederlandse Hangoordwergenclub een busreis kunnen reserveren op zo’n 4 km van de show, maar die is al bijna volgeboekt. Kostenindicatie € 175 op basis van twee overnachtingen (tweepersoons kamer), welkomstdiner, tweemaal ontbijtbuffet en vervoer naar en van de show. Daarom, bent u geïnteresseerd in een busreis, geeft u dan snel op bij het secretariaat. De reguliere busreis komt op ca. 30 km van de Expohal en de kosten zullen daarom ruim € 200 bedragen op ongeveer dezelfde basis. De kosten zijn hoger, omdat o.a. de afstand hotel – Expohal duidelijk groter is.
Lees het artikel in het maartnummer van Kleindier Magazine nog eens goed na en als u wilt inzenden of met de busreis mee wilt, meldt u dan snel aan bij de secretaris van KLN. Wij houden u dan op de hoogte via de mail. Vermeld in de mail ook uw adres en uw fokkers- en telefoonnummer (liefst uw mobiele). Enkele belangrijke zaken uit het artikel zijn:
- KLN verzorgt gratis het transport;
- € 2,50 per dier (max. 4 per diergroep) compensatie op het inschrijfgeld;
- € 2,50 per max. vier konijnen ter compensatie van de vaccinatie tegen RHD;
Zelf inschrijven in Metz kan niet, alleen via KLN, maar zelf vervoeren en inkooien kan wel. Vraag de voorwaarden op bij KLN.

Voorlopige onderzoeksresultaten oorzaak vogelgriep
In een brief aan de Tweede Kamer meldde Staatsecretaris Sharon Dijksma de onderzoeksresultaten van de oorzaak van de vogelgriep.
Het is wetenschappelijk vastgesteld dat vrije uitloop voor pluimvee een risicofactor is voor het oplopen van vogelgriepinfecties. Het CVI heeft daarbij berekend dat legpluimvee van uitloopbedrijven in Nederland een 7,7 keer grotere kans hebben om besmet te raken dan op traditionele bedrijven die de legkippen binnen houden.
Het is algemeen bekend dat wilde watervogels een natuurlijk reservoir zijn voor vogelgriepvirussen. Om adequate maatregelen te kunnen nemen om het risico van de vrije uitloop te verminderen is meer kennis nodig over specifieke risicofactoren. Vragen zoals het belang van de verschillende (water)vogelsoorten, wanneer worden ze besmet en met welke maatregelen kunnen de risicosoorten uit de uitloop worden geweerd, moeten nog worden beantwoord.
Om meer kennis te verkrijgen over risicofactoren zijn verschillende onderzoeken uitgezet, waarvan er één recent is afgerond. Twee conclusies van dit onderzoek zijn:
1. Uitloopbedrijven waar de pluimveehouder vaak eenden in de uitloop ziet, zijn relatief vaker besmet (3,3 maal).
2. Uitloopbedrijven op kleigronden zijn relatief vaker besmet dan uitloopbedrijven op andere grondsoorten (5,8 maal)
Deze cijfers gelden echter alleen voor de laagpathogene variant! Dat staat helaas niet in die brief. Frappant is dat de hoogpathogene variant juist niet bij vrije uitloopkippen voorkwam, evenals niet bij slachtkippen en hobbymatig gehouden kippen. Is het minder goede klimaat in legstallen toch debet aan HPAI uitbraak?

Afzeggingen keurmeesters ook altijd via DigiKeur
Het vastleggen van keurmeesters gebeurt praktisch door alle verenigingen. Het is geweldig hoe snel dit systeem is ingeburgerd binnen onze hobby! Het is daarom des te vreemder dat bijna niet één vereniging gebruik gemaakt heeft van DigiKeur, om de keurmeesters af te zeggen toen diverse tentoonstellingen, die van overheidswege werden verboden, tijdens de recente vogelgriepperiode niet doorgingen.
Vele verenigingen zullen gedacht hebben, dat de keurmeester wel wist dat de show niet doorging. Dat was echter lang niet altijd duidelijk, omdat in een aantal gevallen de shows wel met alleen pelsdieren door zijn gegaan. Hierdoor zijn toch vervelende misverstanden ontstaan. Daarom, gaat een show niet door of moet een keurmeester om één andere reden afgezegd worden, gebruik daarvoor altijd DigiKeur. Er is voldoende ruimte om de reden aan te geven, zodat de keurmeester netjes geïnformeerd kan worden.

Gijs van Sommeren overleden
Op 30 april jl. is Gijs van Sommeren op de leeftijd van bijna 80 jaar overleden. Hij was jarenlang secretaris van de BTT en maakte onderdeel uit van het provinciale bestuur van Gelderland. Daarna werd Gijs administrateur van de FK. In die hoedanigheid controleerde Gijs o.a. de tentoonstellingen op het tentoonstellingsreglement en hield hij de lijst van keurmeesters bij met hun bevoegdheden. Gijs was daarin bijzonder nauwgezet, zo kennen vele verenigingen hem.
Gijs was Lid van Verdiensten van KLN.

Keurmeesters A. Bakker en J. Hupjé gestopt
Per 1 april jl. zijn de konijnenkeurmeesters A. Bakker (Heerenveen) en J. Hupjé (Broekland) gestopt. Zij waren vanaf respectievelijk 1980 en 1989 keurmeester. Met hun respectabele staat van dienst van 35 en 26 jaar hebben zij veel voor de NKB en later haar rechtsopvolger KLN gedaan, zodat wij hen veel dank verschuldigd zijn.

Het Logo van KLN op elk vraagprogramma
In deze tijd zijn veel verenigingen weer met het vraagprogramma voor hun komende show bezig. De meeste verenigingen vermelden het KLN logo al op of in het vraagprogramma. Het zou mooi zijn als vanaf dit jaar alle verenigingen dat zouden doen. De digitale versie van het KLN logo kunt u bij de secretaris van KLN opvragen.

Altijd tatoeëerlijsten naar merkenbureau, ook als u niet merkt
Verenigingen moeten altijd tatoeëerlijsten naar het Merkenbureau sturen, ook al worden geen konijnen getatoeëerd. Dan weet het merkenbureau dat uw vereniging niet in gebreke is gebleven. Het is vervelend om steeds weer achter verenigingen aan te moeten trekken om dan te horen dat er wat dat betreft geen activiteiten waren.
Alle werk door het KLN bestuur en haar commissies wordt gedaan door vrijwilligers. Zorg er voor dat hun werk leuk blijft door gewoon te zorgen dat je eigen werk voor elkaar is.

Sancties voor keurmeesters die niet het keurmeesterscongres bijwonen
Het is al heel lang regel dat keurmeesters verplicht zijn het keurmeesterscongres bij te wonen. De reden daarvoor is dat ze zo op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen het korps en zo ook technisch bijgeschaafd worden.
De meeste keurmeesters houden zich ook, behoudens overmacht, strikt aan die regel. Regels zijn er niet voor niets en daarom gaat KLN vanaf nu bijhouden wie wel en niet de congressen en eventuele bijscholingen bijwoont en aan het niet bijwonen consequenties verbinden. Hoe dat het beste op een volwassen manier gedaan kan worden, zijn we nog aan het uitwerken. Wij houden u op de hoogte.

Rasgebonden Europashow
Om de drie jaar wordt door één van de Europese landen een Europashow georganiseerd. Nu in 2015 is dat Frankrijk (Metz) en in 2027 is Nederland aan de beurt. Vroeg opgeven is noodzakelijk, anders kom je nooit aan de beurt.
In de tussenliggende jaren (nu 2016 en 2017) kunnen rasgebonden Europashows georganiseerd worden. Dat is dus een Europashow voor één of enkele rassen, meestal georganiseerd door één speciaalclub. Diverse Nederlandse speciaalclubs hebben al uitstekende rasgebonden Europashows georganiseerd. Heeft u als speciaalclub interesse? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit is dé manier om de standaard van uw ras Europees te harmoniseren. Daar begint het mee.

Geri Glastra
Secretaris KLN
 

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.268
Reacties
8.970
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
Hallo @Ronald,

We hebben de status van dit topic veranderd naar gesloten omdat het al meer dan een jaar oud is. Voel je vrij een nieuwe topic over dit onderwerp te starten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Vergelijkbare onderwerpen
TS Titel Forum Reacties Datum
Ronald KLN berichten juni 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Juni 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Oktober 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Maart 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald Kln berichten september 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten December 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald Bericht van de KLN betreffende de vogelgriep KLN Bondsberichten 6
Ronald KLN berichten November 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2014 KLN Bondsberichten 1

Vergelijkbare onderwerpen

Top