• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community.

KLN berichten juli 2014


Status
Niet open voor verdere reacties.

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.268
Reacties
8.970
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
Mooi promotie-evenement in Den Ham
Open hokdagen worden op meer plaatsen in ons land gehouden, maar in Den Ham werd alert en handig gebruik gemaakt van mooi gespreid bedje.
De goed bezochte en bekende open tuindagen in die plaats werden na ruim 15 jaar om de één of andere reden niet meer gecontinueerd. HPKV Den Ham is in dat gat gesprongen en organiseert nu de open tuindagen of liever gezegd open hokdagen bij fokkers thuis, uiteraard nu om het houden van kleindieren te promoten. Dat er op elk adres ook wat te drinken en te knabbelen valt en er foldermateriaal ligt, is haast vanzelfsprekend.

Met 2500 flyers, 50 stuks A3 en 8 stuks A2 posters in kleur hebben ze Den Ham en omstreken warm gemaakt voor dit evenement. Het reclamemateriaal hebben ze door een professioneel reclamebureau laten maken. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Een artikel in de plaatselijke krant een paar dagen voor het evenement onderstreept nog eens het promotieverhaal.
Wij kregen de informatie helaas vrij laat, dus als u dit leest, zijn de open hokdagen (14 juni) al achter de rug. Maar als het inslaat, volgt er volgend jaar vast een herhaling.

Is uw vereniging een KLN vereniging?
Regelmatig vragen verenigingen subsidie bij KLN aan voor promotieactiviteiten. Op zich een goede zaak, maar de PR moet dan wel zo breed mogelijk zijn! De naam en het logo van de vereniging wordt meestal niet vergeten, maar ook die moet je soms met een lantaarntje zoeken op het promotiemateriaal. Erg sneu is het als een vereniging subsidie aanvraagt bij KLN, maar niet de moeite neemt om duidelijk te laten zien dat zij een KLN vereniging zijn. Waarom niet met zijn allen meewerken aan naamsbekendheid. Dat hebben we zo hard nodig! We hopen dat er begrip voor is dat de hoogte van de toegekende subsidie ook daar van afhangt.

Aanvragen Bondsprijzen, jubileumspelden e.d.
Co Korsuize was niet meer herkiesbaar voor de portefeuille Verenigingsondersteuning en 2e secretaris, maar Co heeft aangegeven voorlopig nog wel de levering van bondsmedailles, jubileumspeldjes en oorkondes te blijven verzorgen. U kunt dus als vanouds daarvoor bij Co Korsuize terecht. Co is nu bereikbaar via co.korsuize@kpnmail.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Industriekade 3, 2172 HV Sassenheim en zijn telefoonnummer is 0252-232209.

EE Newsletter 2 van de standaardcommissie pluimvee ESK-G
De Europese standaardcommissie voor pluimvee ESK-G publiceert jaarlijks een nieuwsbrief over de onderwerpen waar de commissie mee bezig is of hoe die afgesloten zijn. Sinds mei jl. is de ESK-G nieuwsletter 2 uit. Ga naar entente-ee.com, kies je voorkeurtaal en klik de haan aan. U komt dan in op de pluimveepagina waar u de nieuwsbrief kunt downloaden. Best interessant.

Nogmaals wijzigingssetjes standaards.

Bij deze een herinnering dat er wijzigingssetjes 2014 beschikbaar zijn voor de konijnen, cavia en hoenderstandaards. De kosten zijn inclusief verzendkosten respectievelijk € 8,20, € 8,20 en € 14,50 en kunnen besteld worden bij KLN boeken en materiaalbeheer, Pieter Boskma (zie adres hierboven).
Het setje voor de hoenderstandaard is bijna tweemaal zo duur, omdat voor de hoenderstandaard maar eens per twee jaar een wijzigingssetje beschikbaar is.

Twee Friese oud-keurmeesters overleden
Het is niet de gewoonte om in deze rubriek melding te maken van het overlijden van oud-keurmeesters. Bij deze toch een uitzondering. Twee keurmeesters die met ingang van 2014 gestopt waren, zijn inmiddels overleden. Sikke Oostenbrug overleed 13 mei en Hans Binnema op 6 mei j.l.
Over het overlijden van Hans Binnema werden we pas na zijn uitvaart geïnformeerd, maar bij uitvaart Sikke Oostenbrug was enorm veel belangstelling van keurmeesters, leden en bestuursleden en commissieleden van KLN.

Paniekbericht in de Telegraaf
Op 17 mei verscheen een artikel in de Telegraaf waarin werd aangekondigd dat per 1 juli de meeste soorten zoogdieren worden verboden. Dat gaat niet gebeuren. De betreffende journalist maakte een artikel over het gedrag van primaten en heeft daar de Positieflijsten op onjuiste wijze bijgehaald. De huidige situatie is anders:
- Direct na het aanbieden van de Positieflijsten aan de Tweede Kamer op 19 juni 2013 heeft het Platform Verantwoord Huisdierbezit (PVH), waar KLN ook deel van uitmaakt, mevrouw Dijksma gevraagd de meer dan 5300 niet-beoordeelde soorten alsnog te beoordelen, dan wel ze gewoon op de Positieflijst te zetten. EZ heeft daarop besloten om alle niet-beoordeelde soorten voorlopig vrij te stellen.
- Voor de 90 wel beoordeelde soorten heeft het PVH de motivering bij het besluit gevraagd, zodat we oplossingen bij de knelpunten van de “toegestaan mits soorten”, de zogenoemde paarse soorten konden bedenken en herbeoordelingen voor de verboden (rode) soorten konden aanvragen. Die motivering hebben we niet gekregen (kon EZ niet geven) waarmee er voorlopig geen verbod kan komen.
- Momenteel wordt er overlegd over aanpassingen in de beoordelingsmethode zodat de knelpunten die wij eerder hebben gesignaleerd worden weggenomen. Omdat zich nog niet alle betrokkenen over de voorstellen hebben uitgesproken, zou het voorbarig zijn deze al aan de sector voor te leggen. Het gesprek is nog in volle gang en er kan nog alles veranderen. Zodra er conclusies zijn, zullen wij die melden.
Dus nog geen reden tot ongerustheid, de onderhandelingen zijn nog in volle gang.
Geri Glastra

KI, Natuurlijk niet!
Vroeger werd de voedster bij de ram gezet en dan 31 dagen wachten, voordat selectie mogelijk was. Door de Kunstmatige Inseminatie is de mogelijkheid ontstaan om verschillende voedsters op hetzelfde tijdstip met 1 ram te kunnen bevruchten. Ofwel één dekking met meerdere selectiemomenten om sneller raszuivere kenmerken te isoleren en te selecteren.
Door deze techniek werd het mogelijk om ook zaad van rammen in te vriezen en lange tijd te bewaren. Enkele jaren geleden is dit al gebeurd met de hanen van Oud-Hollandse hoenderrassen van KLN.
Samen met SZH en KLN heeft Centrum voor Genetische bronnen Nederland (CGN) van Wageningen UR rammen van een aantal Oud-Hollandse konijnenrassen het sperma verzameld en ingevroren.
Het doel is om de genetische verscheidenheid als erfgoed te bewaren onder vloeibare stikstof bij 190ºC. Zo kunnen deze rammen over bijvoorbeeld 20 jaren teruggekruist worden met hun achterkleinkinderen.
In een prachtige locatie de Stadboerderij "Presikhaaf" van Arnhem, die voor iedereen dagelijks open is en de moeite waard om te bezoeken, werden de ongeveer 60 rammen gehuisvest in tentoonstellingskooien. De rammen mochten enkele malen per week springen in daarvoor ontwikkelde kunstschedes voor konijnen. Het zaad werd direct afgekoeld en verdund door medewerkers van het CGN. Elke sprong werd onderzocht en individueel gemerkt. Daarnaast is bloed getapt bij de rammen om ook het DNA vast te leggen.
Op 30 mei werd de eerste groep rammen gewisseld voor de tweede groep. Tijdens deze dag is een presentaties gehouden van het project en zijn demonstraties gegeven van het zaad winnen. Aanwezig waren alle fokkers van de rammen, medewerkers van het CGN, bestuur van SZH en KLN en natuurlijk de medewerkers van de stadboerderij.
Tijdens deze dag zijn alle rammen op de foto gezet voor het archief.
Dankzij de goede organisatie, locatie, transporten, voer, rammen en medewerking van alle betrokkenen, met name ook de fokkers, is dit project meer dan geslaagd.
De opgeslagen rietjes met zaad van deze rammen blijft beschikbaar voor de fokkers van de rassen. In overleg met de speciaalclubs en KLN kunnen de fokkers zaad krijgen van het CGN.
Natuurlijk kunnen alle fokkers met een thuissetje KI altijd bij hun eigen voedsters inseminatie toepassen, maar dan wel met vers opgevangen zaad. Met 1 sprong kunnen zeker wel 5 voedsters geïnsemineerd worden.
Hier kunt u de PDF downloaden van de presentatie van CGN van het project en in Kleindier Magazine verschijnt nog een uitgebreid artikel met afbeeldingen over dit project.
Harry Arts en Jan Renes, portefeuillehouders dierenaangelegenheden en showondersteuning.

Beestengeluk.
Aan de deelnemers van het TV-programma “Beestengeluk” seizoen 2014.
Een aantal van u heeft deelgenomen aan het programma van SBS6 “Beestengeluk”.
De programmamakers geven vanwege privacy regels geen informatie vrij over de deelnemers aan derden. Mede daardoor is het voor KLN niet duidelijk welke leden er allemaal mee gedaan hebben aan dit programma. Wij zijn echter heel nieuwsgierig naar uw bevindingen!
U bent op de televisie geweest en zo ja, wanneer? Wat vond u er leuk aan bijvoorbeeld? Maar ook minder positieve ervaringen zijn welkom. Uw informatie zal gebruikt worden voor de te volgen strategie met de media in de toekomst en is daarom zeer waardevol.
Wilt u reageren? Graag via het onderstaande email adres. Vermeld daarbij ook uw postadres. Zodat wij het beloofde presentje naar u toe kunnen sturen.
Hartelijk dank voor uw inzet en medewerking!
Rolinka Snijders, portefeuillehouder PR en jeugdzaken, r.h.snijders@planet.nl
 

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.268
Reacties
8.970
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
Hallo @Ronald,

We hebben de status van dit topic veranderd naar gesloten omdat het al meer dan een jaar oud is. Voel je vrij een nieuwe topic over dit onderwerp te starten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Vergelijkbare onderwerpen
TS Titel Forum Reacties Datum
Ronald KLN berichten juli 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Oktober 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Maart 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald Kln berichten september 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten December 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald Bericht van de KLN betreffende de vogelgriep KLN Bondsberichten 6
Ronald KLN berichten November 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Juni 2014 KLN Bondsberichten 1

Vergelijkbare onderwerpen

Top