• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community.

KLN berichten december 2016


Status
Niet open voor verdere reacties.

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.268
Reacties
8.970
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
kln_tr.gif
Infoplein op de Noordshow
Jaarlijks zijn een respectabel aantal speciaalclubs vertegenwoordigd op infoplein op de Noordshow te Assen. We zien daar steeds de vertrouwde clubs en dat zijn bijna zonder uitzondering speciaalclubs van hoenders. Elk jaar ook wel weer een paar nieuwe clubs maar helaas nooit speciaalclubs van konijnenrassen. Dat is ook wel logisch, want de bondshow voor konijnen is op de Championshow in Nieuwegein. Maar ook daar zien we ze niet, ofschoon de mogelijkheid daar wel degelijk aanwezig is.
Waarom bij de hoenders wel zo’n prachtig plein en bij de konijnen niet. Het zal wel altijd een vraag blijven. Of komt het door de vrees of het wel gaat lukken met de bemanning?

Dat probleem hebben de hoenderspeciaalclubs ook, alleen zij gaan dat probleem niet uit de weg, ook al moeten zij soms op hun tenen lopen. Daarom roep ik hier alle leden van speciaalclubs op om je bij je club aan te melden om een tijdje in de stand te willen staan.
Denk als speciaalclub na over hoe je stand opvallender en interessanter inricht kan worden. Valt onze stand genoeg op? Hoe informatief is onze stand? Is de stand voldoende visueel ingericht? Hebben we antwoord op de meeste vragen over ons ras of rassen, haar kleurslagen en de fokkers? Heeft onze standbemanning een nette en enthousiaste uitstraling? Stralen de dieren in de tomenkooi vitaliteit en kwaliteit uit en zijn ze een aanvulling op de geshowde dieren? Dan wordt het plein vast nog mooier!

Europees keurmeesterscongres pluimvee en sierduiven 2017 in Nederland
Op 15, 16 en 17 september wordt het Europese congres voor hoenders, sier en watervogels en sierduiven in Doorn gehouden. Dit congres wordt door KLN en de NBS georganiseerd. We hebben daarvoor een prachtige locatie kennen contracteren, het congrescentrum op Landgoed Zonheuvel.
Voor zover er nog plaats is kunnen ook Nederlandse keurmeesters aan het congres deelnemen. Keurmeesters behorende tot de KLN standaard en examencommissies hebben echter voorrang.
Vrijdag 15 september is inchecken en een ontvangstdiner, zaterdag 16 en zondagmorgen 17 september is het congres, wat zondagmiddag afgesloten wordt met een lunch. Nederlandse keurmeesters kunnen ook zaterdag en of zondag deelnemen, desnoods zonder overnachting.
In totaal worden zes rassen/groepen behandeld: de Brabanter, Kraaikop, Uilebaard als groep, het Friese hoen, de Groninger meeuw, de Oost Friese meeuw en Assendelfter als groep, de Hollandse krielen, de Wyandotte, de Barnevelder en tenslotte de NH Krombekeend en Witborsten als groep. Voor zover er ook een krielvariant is, wordt die uiteraard ook behandeld.
We komen nog nader terug op het congres als de exacte kosten bekend zijn.

Gedelegeerden soms onder vuur
We vernemen zo af en toe nogal eens negatieve berichten over onze gedelegeerden, echter helaas zelden via de daarvoor geëigende weg. We horen dat in de wandelgangen, via mailverkeer waar we een cc-tje van krijgen of via publicaties. Waarom niet via de geëigende weg? Klachten over de opstelling van een gedelegeerde kunt u schriftelijk richten aan het FB en komt u er met het FB niet uit, dan weet u vast de betreffende bond te vinden. Maar voor de begripsvorming is een korte toelichting wellicht op zijn plaats.
Voor open- en verenigingstentoonstellingen gelden daarop toegesneden reglementen. Die zijn in het verleden via de Algemene Ledenvergadering door ons zelf goedgekeurd en die zijn er niet voor niets. Zij leiden onze tentoonstellingen in goede banen en niet onbelangrijk, de overheid kijkt nog niet met argusogen naar onze shows, omdat we onze zaakjes goed geregeld hebben. We hebben onze reglementen en we hebben een goede controle daarop.
Gedelegeerde controleren voor de bonden of de shows volgens die reglementen gehouden worden en hebben ook een adviserende taak. Goed overleg en wederzijds begrip is daarbij een basisvoorwaarde. Verder moet u er rekening mee houden dat de FB gedelegeerden, in tegenstelling tot het FK tijdperk, goed opgeleid en zelfs gecertificeerd zijn. Zij weten doorgaans goed waar ze het over hebben. Bent u het echter niet eens met de regels, dan heeft een discussie daarover met de gedelegeerde geen zin. Die kan de regels niet veranderen. Klopt dan bij je bond aan of dien via de provinciale afdeling een verenigingsvoorstel in om de regels te veranderen. De Algemene Ledenvergadering beslist daar dan over.

Keurmeester A. Dijkstra overleden
In oktober gaf konijnenkeurmeester Arend Dijkstra uit Laren (Gld) nog aan, dat hij per direct om gezondheidsredenen stopte. De nog aangenomen keuringen werden afgezegd. Kort daarna bereikte ons het bericht dat hij op 2 november is overleden. Arend heeft ons nog gevraagd de verenigingen en speciaalclubs waar hij keurde, hartelijk te bedanken voor het in hem gestelde vertrouwen.
Hij was 28 jaar keurmeester met bevoegdheid voor een in een aantal rassen waar hij sterke binding mee had.
Vanwege zijn betrokkenheid en de lange periode van zijn keurmeestersambt is het KLN bestuur Arend heel veel dank verschuldigd.

Keurmeester E. Rook overleden
Helaas wat laat bereikte ons het bericht dat op 17 oktober jl. A-keurmeester Evert Rook uit Kraggenburg (Noor-Oostpolder) op 75 jarige leeftijd is overleden. Evert was een graag geziene keurmeester sinds hij in 1981 tot het keurmeesterskorps toetrad. Hij was dus maar liefst 35 jaar keurmeester. Het KLN bestuur is Evert Rook daarom en zijn betrokkenheid bij het keurmeestersambt zeer veel dank verschuldigd.

Reglementen versie ALV 2016 op de KLN website
Vanwege de notariële vastlegging van onze gewijzigde statuten zijn de nieuwe reglementen pas begin november op onze website gepubliceerd (onder Organisatie). Ook de gewijzigde tentoonstellingsreglementen zijn gepubliceerd (onder Tentoonstellingen). U vindt daar ook een zogenoemde “Complete set van de statuten en alle reglementen”, e.e.a. met uitzondering van de tentoonstellingsreglement. In die complete set zijn ook de jaarlijkse veranderingen aangegeven.
Alle geldende reglementen hebben nu een versiedatum ALV 2016.

Ringen bestellen voor 2017
Ringen voor 2017 kunnen pas na 15 december 2016 besteld worden. De uitlevering daarvan (dus met het jaartal 2017) start echter pas vanaf 15 januari 2017.
Ringen die voor 1 december 2016 besteld worden, worden nog met het met het jaartal 2016 uitgeleverd, e.e.a. uiteraard voor zover nog leverbaar.

Bedankt en fijne feestdagen gewenst!
Het jaar 2016 wat we binnenkort afsluiten was best een bewogen jaar. We zien dat de inkomsten uit het verminderde aantal lidmaatschappen niet meer toereikend zijn voor de uitgaven die jaarlijks min of meer gelijk blijven. Dat vraagt om bezinning, niet alleen aangaande de kostenkant, maar ook de effectiviteit en kosten van de organisatie. Daarvoor hebben we steun gekregen van een commissie die goed naar onze organisatie hebben gekeken (wat was goed en wat kan beter) en daarover een lijvig rapport hebben uitgebracht. Het KLN bestuur komt daar, na bestudering van de impact, verwachte resultaat en de haalbaarheid op terug.
Maar voor het afgelopen jaar: alle provinciale besturen, commissies en leden, ontzettend bedankt voor jullie betrokkenheid en wat er allemaal, soms met enorm veel passie, is georganiseerd in onze kleindierenwereld!

Geri Glastra
Secretaris
 

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.268
Reacties
8.970
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
Hallo @Ronald,

We hebben de status van dit topic veranderd naar gesloten omdat het al meer dan een jaar oud is. Voel je vrij een nieuwe topic over dit onderwerp te starten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Vergelijkbare onderwerpen
TS Titel Forum Reacties Datum
Ronald KLN berichten december 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten December 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2013 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Oktober 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Maart 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald Kln berichten september 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald Bericht van de KLN betreffende de vogelgriep KLN Bondsberichten 6
Ronald KLN berichten November 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2014 KLN Bondsberichten 1

Vergelijkbare onderwerpen

Top