• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community.

KLN berichten december 2015


Status
Niet open voor verdere reacties.

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.238
Reacties
8.964
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
kln_tr.gif

Infoplein op de Noordshow
Het jaarlijkse infoplein van speciaalclubs op de Noordshow is straks weer goed bezet. Er hebben zich weer een respectabel aantal speciaalclubs opgegeven en tevens, niet onbelangrijk, ook enkele nieuwe.
Het is goed om als speciaalclub nu al vast te gaan nadenken over hoe je stand opvallend en interessant inricht kan worden. Stel jezelf de volgende vragen: Valt onze stand genoeg op? Hoe informatief is onze stand? Is de stand voldoende visueel ingericht? Hebben we antwoord op de meeste vragen over ons ras of rassen, haar kleurslagen en de fokkers? Heeft onze standbemanning een nette en enthousiaste uitstraling? Stralen de dieren in de tomenkooi vitaliteit en kwaliteit uit?
Een goede stand is dus meer dan alleen je speciaalclubboek verkopen.

Welke tentoonstellingen zijn BTW-plichtig?
Onze penningmeester heeft uitgezocht of grote tentoonstellingen waar veel geld omgaat, BTW- plichtig zijn. Als dat zo zou zijn en je krijgt een naheffing, dan betekent dit vaak het einde van een tentoonstellinghoudende vereniging.
Gelukkig valt het allemaal mee. De regel is dat ongeacht hoeveel geld in de gehouden hobbymatige tentoonstelling per jaar omgaat, de omzet van de zelf geëxploiteerde catering bepalend is. Als de tentoonstellingsvereniging hierin minder dan € 68.000 omzet, is zij niet BTW-plichtig. Bij uitbesteding van de catering in ieder geval niet.

Europashow Metz
Op het moment dat u dit leest, is de Europashow al lang en breed achter de rug en zijn wij de verslagen aan het schrijven hoe de Nederlanders het daar gedaan hebben en de indrukken die wij hebben opgedaan. U zult daar later over lezen in Kleindier Magazine.
Op het moment dat deze KLN berichten geschreven worden, zijn we nog druk doende om de laatste zaken te regelen, maar vooral de vele fouten trachten recht te zetten, die door de Franse tentoonstellingsorganisatie zijn gemaakt met het invoeren van de inschrijvingen. Alleen maar kunnen communiceren in het Frans geeft toch wel problemen. Gesteund door de vele inzenders is het hele transportteam hartstikke enthousiast om alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.

Nieuwe samenstelling standaardcommissie sier- en watervogels
Sinds begin juli is de bestuurssamenstelling van de standaardcommissie sier- en watervogels gewijzigd en is nu als volgt:
Nico van Wijk - voorzitter
Johan Albada – secretaris
Bep Jansen – lid
Aart Deetman – lid
Koos van Loe – lid

Ringmaat beschermde diersoorten
De ringmaten volgens de ringenlijst van de beschermde soorten sier & watervogels van de overheid waren en zijn maximale maten. In ons ringenprogramma kon de fokker op eigen verantwoording grotere maten kiezen dan de door ons aangegeven adviesmaat voor die soort. De fokker is tenslotte zelf verantwoordelijk om zijn beschermde diersoorten zodanig te ringen, dat de ring bij volwassen dieren niet afschuifbaar is en ook niet knelt.
In overleg met de overheid is de mogelijkheid om grotere ringmaten te bestellen voor beschermde diersoorten nu in het ringenprogramma geblokkeerd, omdat malafide bedrijfjes bewust te grote ringen bestellen om zo opgroeiende wilde vogels alsnog te kunnen ringen. KLN wil volledig meewerken om malafide praktijken zo veel mogelijk te voorkomen.
Voor de niet beschermde diersoorten kunnen wel nog grotere ringmaten in het ringenprogramma geselecteerd en besteld worden dan de adviesmaat.
Wij hebben onze ringenlijst kritisch doorgenomen en voor verdere afstemming ten aanzien van beschermde diersoorten voorgelegd aan het ministerie van EZ. Houdt steeds de laatste ringenlijst aan.

Zwanendriften per 1 juli 2016 verboden
Velen van u zullen de verschrikkelijke beelden van het zwanendriften op TV nog niet vergeten zijn. Daar komt binnenkort een einde aan. Dat wil zeggen dat het beroep per die datum verboden wordt. Dan is het in eigendom hebben van zwanen in de vrije natuur verboden. Dat schrijft staatssecretaris Dijksma maandag 2 november jl. in een brief aan de Tweede Kamer. Dit beroep is niet meer van deze tijd, vandaar dat zij er nu een dikke streep door haalt. Het gaat overigens maar om een paar personen.

Antwoord Staatssecretaris inzake konijnen op lijst 1 van de positieflijst
Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft KLN geantwoord op onze brief inzake het niet plaatsen van konijnen op de positieflijst waarvoor konijnspecifieke houderijvoorschriften gelden, e.e.a. zoals het PVH dat bepleit. De staatssecretaris heeft daar nog geen besluit in genomen en stelt wel al dat de huisdierenlijst, zoals de positieflijst nu genoemd wordt, is ontwikkeld om risico’s op welzijnsaantasting bij het houden van gezelschapsdieren in kaart te brengen. Met het opstellen van specifieke houderijvoorschriften wil zij die risico’s zoveel mogelijk vermijden.
Op basis van onderzoek zal een besluit genomen worden of de huidige algemene houderijvoorschriften, zoals die in het Besluit houders van Dieren staat beschreven afdoende is, dan wel nader uitgewerkt moeten worden tot konijnspecifieke regels.
KLN kan ook input te leveren middels het aanleveren van wetenschappelijke literatuur, waaruit blijkt dat de algemene houderijvoorschriften toereikend zijn.
Onze portefeuillehouder dierenaangelegenheden pakt dat op, maar als u literatuur in deze kent of tegenkomt, aarzel dan niet ons hiervan in kennis te stellen.

Oplossen FTT15 problemen
De meeste huidige problemen met FTT15 kunnen met een update opgelost worden.
Pak de update zip uit in de oude map FinalTT. (of kopieer ze er in)
Maak een nieuwe snelkoppeling op het bureaublad naar FTT15.EXE
Start het programma, let niet op foutmeldingen, ga naar Onderhoud -> Controle database
Start programma opnieuw, ga naar Onderhoud ->Controle Show
Dan moet alles correct werken.
De handleiding downloaden is ook aan te bevelen. Starten met het programma alvorens de handleiding te lezen mag. Eerst bellen of mailen voor u de handleiding heeft gelezen niet!

Konijnenkeurmeester Murk Kolk gestopt
De berichtgeving is helaas langs wat ongelukkig gelopen, maar per 14 juli jl. is B keurmeester konijnen Murk Kolk vanwege familieomstandigheden moeten stoppen met keuren. Murk was keurmeester vanaf 1972 en ook al zo’n 53 jaar lid van KLN en haar voorgangers. Murk startte bij de toenmalige Raad van Beheer en kwam na drie jaar door verhuizing bij een NKB vereniging terecht.
Voor zijn bijzonder lange keurmeesterschap is KLN Murk Kolk veel dank verschuldigd.

Keurmeester Volmer te Losser stopt
Ingaande 1 januari 2016 stopt B-keurmeester konijnen Henk Volmer. De laatste tijd nam hij nog selectief keuringen aan, maar nu gaat hij definitief stoppen. Hij was sinds 1987 keurmeester, dus ook hij heeft een respectabele staat van dienst, waarvoor KLN Henk Volmer veel dank verschuldigd is.

Geri Glastra
Secretaris

Bron: KLN
 

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.238
Reacties
8.964
Locatie
ZH
Aantal Cavia's
2+
Landen vlag
Hallo @Ronald,

We hebben de status van dit topic veranderd naar gesloten omdat het al meer dan een jaar oud is. Voel je vrij een nieuwe topic over dit onderwerp te starten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Vergelijkbare onderwerpen
TS Titel Forum Reacties Datum
Ronald KLN berichten december 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten December 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten december 2013 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2018 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2017 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Oktober 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten Maart 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2016 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten november 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald Kln berichten september 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juni 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten mei 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten april 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten maart 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten februari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten januari 2015 KLN Bondsberichten 1
Ronald Bericht van de KLN betreffende de vogelgriep KLN Bondsberichten 6
Ronald KLN berichten November 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten oktober 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten september 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten augustus 2014 KLN Bondsberichten 1
Ronald KLN berichten juli 2014 KLN Bondsberichten 1

Vergelijkbare onderwerpen

Top