• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 17 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Jong drinkt niet.


Status
Niet open voor verdere reacties.

Kimmietje

Beginnend
Lid
2 mei 2012
Berichten
4
Reacties
0
Locatie
Arnhem
Een week geleden is 1 van mijn 2 zeugjes bevallen van een tweeling. 1 is vlak na de geboorte overleden en de andere leek erg gezond te zijn, bij de geboorte woog ze 102 gram en op dag nummer 3 was ze al 110 gram. Daarna leek het echter slechter te gaan met haar en toen ik haar maandag woog (5 dagen oud toen) was ze terug op de 103 gram en had ze een beetje een vieze kont. Wel liep ze goed achter haar moeder aan en at ze wat hooi.
Vandaag woog ze nog maar 96 gram en is ze wat aan het piepen tijdens het ademen. De uiers van de moeder zijn helemaal vol dus ik denk dat ze gewoon echt niet drinkt bij haar.
Ik heb nu een bakje brinta in de kooi staan bij ze maar ook daar kijkt ze niet naar om. Is er iets wat ik kan doen om te zorgen dat deze kleine toch wat eet?

O ja, moeder laat haar wel toe. Ze is erg jong (net 5 maanden en gedekt door haar broertje bij de vorige eigenaar ik hoop dat haar 10 weken jongere zusje niet ook gedekt is...) maar is zeker een goede moeder. Ze is altijd bij haar, ligt samen met haar in het huisje of in een hoekje, zodra ze piept zoekt ze haar gelijk op en als ze uit de kooi is zoekt ze ook naar haar. Ze zit ook vaak onder haar maar nooit echt met haar snuitje bij de spenen maar lijkt echt niet te drinken.

Alvast erg bedankt voor de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top