• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 16 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Ik weet het niet meer


Status
Niet open voor verdere reacties.

Laurajimlex

Liefhebber
Lid
15 apr 2015
Berichten
158
Reacties
98
Locatie
Zuid holland
Aantal Cavia's
2
Bij mijn cavia Jim 1.5 jaar oud is twee en halve week geleden zijn gebit gedaan. Zijn snijtanden waren te lang en er zaten haken op zijn kiezen. Ik weeg ze regelmatig en houd ze altijd goed in de gaten. Ik was er denk ik dan ook snel bij. Een paar dagen voordat zijn tanden werden gedaan was hij al wat lusteloos en wat zwakker ( hij is altijd wel wat dunner en zwakker geweest dan Lex mijn andere cavia). Ik zag dat hij wat af was gevallen en ben een paar dagen voor dat zijn gebit werd gedaan begonnen met dwangvoeren. Nadat zijn gebit is gedaan is hij heel lang zwak gebleven en at hij niet zelf. Ik ben uiteraard doorgegaan met dwangvoeren en hij heeft metacam als pijnstillers. Hij had ook even diarree, maar dat was na 2 dagen gelukkig over. Toen hij goed aankwam en steeds meer zelf ging eten ben ik gestopt met dwangvoeren en heb hem elke ochtend gewogen. Dit ging 6 dagen erg goed en hij kwam zelf goed aan. Nu merkte ik na die 6 dagen dat hij weer afviel. Ik ben weer begonnen met dwangvoeren 2x per dag en dat gaat nu goed. Hij eet zelf goed wat ik zie en hij is ook weer levendig. Ik moet volgende week terug voor controle. Ik heb tussendoor uiteraard steeds contact met een dierenarts gehad. Ik heb ook het idee dat hij zwak is in zijn achterhand hij loopt soms vreemd en hij ligt nadat hij ziek is geworden nog steeds niet in zijn hangmat, terwijl hij er hiervoor altijd in lag. Ik weet niet zo goed wat ik er verder aan kan doen. Volgende week ga ik terug naar de specialist. Zijn er meer mensen die een cavia hebben met deze klachten en wat zijn jullie ervaringen daarmee?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top