Het grote hok-bouw project


MartijnvanOord

Gevorderd
Lid
2 apr 2018
Berichten
480
Reacties
260
Aantal Cavia's
2
Al sinds dat we onze 2 caafjes hebben zitten we met de gedachte om een groter hok te nemen. Echter is het lastig om een hok te vinden wat aan de wensen voldoen, dus word het toch maar zelf een hok bouwen!
Aangezien ze momenteel een hok van 120-60 hebben mocht het wel wat groter, alleen is ons huis niet dusdanig groot dat het alleen maar in de breedte en diepte kon, dus dan maar ook een extra verdieping. Zoals in de afbeeldingen hieronder te zien is, is het dan 4x zo groot door in een L-vorm 2x een vlak van 120-60 tegen elkaar te zetten en dan een verdieping erboven te maken. Verder een kleine tussen verdieping van 30 cm breed en 20 cm hoog wat via de trap naar boven en naar beneden kan.
De 2 verdiepingen gaan met zeil zodat de plas niet in het hout trekt en de houten achterwanden, trap en tussenverdieping zal met een lak worden afgewerkt zodat het waterproof word.
Aan alle kanten zal er plexiglas van 30 cm hoog komen (behalve aan de linker en achterkant beneden, en achterkant boven), zodat ze goed van overal te zien zijn.
Onder het bouwwerk zal 4x een LACK IKEA tafeltje komen wat 55x55 is en 45 cm hoog. Hier kan opslag tussen/onder. De onderste verdieping met caafjes zal 65 cm hoog zijn (30 cm door plexiglas en dan 35 cm open om bij de caafjes te kunnen). De bovenste verdieping heeft ook 30 cm plexiglas en verder zal het van boven open zijn.
Aangezien er een redelijk gewicht van de bovenverdieping zal zijn zal dit door balken ondersteund worden.

Ik ben benieuwd wat men van dit prototype vind, missen er zaken, zijn er zaken waar ik op moet letten, gewoon al het advies is welkom :D Een vraag die ik voornamelijk heb is: Aangezien er redelijk wat gewicht is door de bovenverdieping moet het stevig genoeg zijn om niet in te storten natuurlijk. Hoe dik en hoeveel balken zou je adviseren om dit stevig te maken? In dit bouwwerk heb ik momenteel 7, maar linksachter in de hoek komt er ook een en midden achterin denk ik ook. Zou dat voldoende zijn? Ik kan dit maar moeilijk inschatten haha :D
Verder zijn de bouwtekeningen in de laatste afbeelding te vinden mocht je de getallen willen weten.
657714
657715
657716
657717
657718
 
Top