• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 17 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

heftige oogonsteking gaat niet over


Status
Niet open voor verdere reacties.

Khydra

VIP
Lid
21 mei 2010
Berichten
5.412
Reacties
2.492
Locatie
Harderwijk
Aantal Cavia's
45
Country flag
ruim 2 weken geleden ontdekte ik bij Glófaxa, mijn nu 7 weken oude meisje, een fikse oogontsteking.Ze heeft er denk ik iets scherps in gekregen, er lag een witte waas over en er zat een flinke witte plek. Gelijk met Cavasan begonnen, dat leek eerst heel goed te gaan, maar nu wordt het weer erger. Dus gisteren naar de DA, die dacht dat er een flinke "zweer" op het hoornvlies zit danwel dat er zo'n groot gat in het hoornvlies zit dat de iris erdoor komt. Dat was even schrikken :(
Hij begon eerst over het "schoonkrabben" van het hoorvlies, dat betekent een operatie onder narcose. Dat wil ik echter niet, ik vind haar veel te klein voor zo'n risicovolle operatie aan zo'n klein oogje. Ik heb nu vit.A zelf gekregen om te kijken of dat nog wat doet.
Heeft iemand ervaring met zulke zware infecties of zo'n soort operatie? Ik ben er zelf veel te huiverig voor. Ze is overigens totaal niet ziek, eet prima en is vrolijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top