• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 17 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Cavia tumor? En advies dierenarts gevraagd


Caviaatje2012012

Beginnend
Lid
20 jul 2017
Berichten
4
Reacties
2
Locatie
Drenthe
Aantal Cavia's
2
Country flag
Dag allemaal,
Mijn allereerste bericht hier op het forum.
Een van onze caafjes heeft een hele dikke buik (geen gasbuik), de achterkant van zijn lijfje staat heel erg bol als het ware en is opgezet. We zijn vorige week bij de dierenarts geweest, rontgenfotos gemaakt en daaruit bleek dat er iets in de buik zit maar er was geen structuur in te vinden aldus dierenarts. Dierenarts heeft met collega's overlegd en ze vermoeden tumoren in de buik. Medicijnen (pijnstiller en iets voor de darmstimulering) zijn meegegeven en cavia eet en drinkt lekker en is duidelijk opgeknapt van medicatie. Mijn vraag aan jullie: hebben jullie ervaring met tumoren in de buik en hoe is dit afgelopen?

Daarnaast vroeg ik me af of jullie tips hebben voor dierenartsen in het noorden van het land (noord-Drenthe, Groningen). We zijn nu doorverwezen naar een praktijk in Drachten om een echo te laten maken, maar toen ik belde gaven ze aan dat ze wel cavia's behandelen maar daar niet in gespecialiseerd zijn. Hebben jullie wel eens echo's laten maken bij een cavia en komt daar iets uit? Weten jullie dierenartsen gespecialiseerd in het behandelen van cavia's in noord-nederland?
Alvast heel erg bedankt voor het lezen en meedenken, we maken ons behoorlijk zorgen. We zijn best bang dat het niet meer goed komt met hem :(.
 
Top