• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 17 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis en maak deel uit van onze informatieve en gezellige Cavia community.

Buiten of niet


Steve

Beginnend
Lid
9 feb 2018
Berichten
3
Reacties
4
Hallo,

Mijn 1e post hier...
Ik heb sinds 1,5 jaar 2 cavia's (vrouwtjes). Ik heb toen een grote kooi gekocht en gezorgd voor een uitbouw vooraan. Dit is de foto (de uitbouw vooraan op dat deken is ondertussen nog wat groter geworden met nog 2 huisjes erin). Op de foto ziet het er allemaal precies kleiner uit, geen idee hoe dit komt, misschien de lens.

657751


Ik heb me al die tijd niks aangetrokken dat de urine door dat deken ging tot op de vloer. Er lagen wel wat kranten onder, maar dat hielp niet veel. Ondertussen stonden de tegels eronder al vol urinesporen, ik dacht niet erg, is zo schoon gemaakt. Maar bleek niet zo te zijn. Ik heb de caviakooi dan buiten geplaatst om het probleem aan te pakken. Heb een industriële reiniger moeten kopen want met een standaard schoonmaakproduct kreeg ik het niet weg. Lang verhaal kort, ik heb de cavia's dus buiten geplaatst, onder een afdak. Ik weet niet of ik ze nu met het mooie weer daar best laat staan of niet. Dit is het onderkomen (het is dezelfde kooi als de foto hierboven, maar zoals je ziet is die precies een stuk groter) :

657752


Probleem is dat ik me de laatste dagen al suf gepiekerd heb. Het is er proper en er zit een afdak boven, maar ik krijg er een 'bunker' gevoel bij. Ik voel me schuldig dat ze precies in een vergeethoek zitten, dus ga ik 's avonds elke 15 minuten even bij die kooi gaan staan kijken of ze wel ok zijn. Wat me ook opvalt is dat ze behoorlijk bang zijn, waarschijnlijk omdat het een nieuwe omgeving is. Ook 's nachts koelt het er natuurlijk meer af dan in huis en overdag zal het er wellicht ook iets warmer worden dan in huis, dus grotere schommelingen. Ik zou niet willen dat ze een longontsteking krijgen. Zucht..... zou ik ze niet beter gewoon terug binnen plaatsen? Of zouden ze het buiten leuker vinden? Hoewel buiten, er is geen tuin, enkel een koer met dit afdak.

Sorry voor het lange verhaal, hopelijk kan iemand me verder helpen?
Waarvoor vele dank!
 
Top