• Welkom op het énige échte Nederlandse en Belgische Caviaforum! Het caviaforum voor liefhebbers en fokkers van cavia's.

    Het grootste, mooiste en uitgebreidste Caviaforum van de Benelux. Inmiddels al 18 jaar een begrip in Cavialand. Registreer je nu gratis met je Facebook, Google, Yahoo of Microsoft account en maak deel uit van onze informatieve, gezellige cavia community met alleen sponsor advertenties.

Al dat lekkers in december!


Status
Niet open voor verdere reacties.

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.773
Reacties
9.056
Locatie
ZH
Land
Netherlands
Aantal Cavia's
2+
upload_2015-11-20_13-23-22.png


Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land en de kinderen mogen eindelijk hun schoen weer zetten. De chocoladeletters, pepernoten en andere lekkernijen zijn bijna niet aan te slepen. Niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren zijn deze etenswaren soms erg aantrekkelijk. Helaas schuilen daar meerdere risico's in.

Lekker voor mensen, giftig voor dieren

Chocolade is giftig voor veel huisdieren. Met name honden, maar ook andere huisdieren, worden regelmatig met spoedeisende klachten naar de dierenarts gebracht. Uw huisdier kan erg ziek van chocolade worden en er in zeer ernstige gevallen zelfs aan overlijden! Zorg dus dat u chocoladeproducten op een voor uw dier onbereikbare plaats zet. Als er schoentjes gevuld worden door Sinterklaas, is het handig om deze op een plek te zetten waar uw dier niet bij kan.

Mocht uw dier zich toch tegoed doen aan bijvoorbeeld een chocoladeletter, neem dan altijd contact op met uw dierenarts.

Behalve chocolade zijn er nog meer lekkernijen die voor een dier niet geschikt zijn. Meer daarover leest u in ons Praktisch document "Vergiftiging bij huisdieren".

bron: LICG
 

Ronald

Webmaster
Medewerker
Lid
13 mrt 2003
Berichten
88.773
Reacties
9.056
Locatie
ZH
Land
Netherlands
Aantal Cavia's
2+
Je moet eerst inloggen of je registreren om dit antwoord te kunnen bekijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Top